Billig bilförsäkring, vilka faktorer påverkar min premie?

Bilförsäkringen ger dig ett ekonomiskt skydd när olyckan är framme. För att täckas av skyddet måste du betala en försäkringspremie. Sammanräknat kan den årliga premien bli en ansenlig summa. Förutom att jämföra bilförsäkringar från olika bolag så finns det ett antal överväganden du bör göra i samband med att du tecknar ny försäkring.

Försäkringens omfattning - avgör försäkringspremien och det är därför viktigt att ställa bilens värde i relation till försäkringspremierna du betalar för halvförsäkring och helförsäkring.
Självrisk – en högre självrisk ger en lägre försäkringspremie.
Garage – nattparkering i garage ger dig oftast en billigare bilförsäkring.
Körsträcka – den årliga distans du färdas påverkar också din försäkringspremie, kortare körsträcka innebär billigare försäkring. Det är därför viktigt att du anger rätt körsträcka.
Betalning – att dela upp betalningen av försäkringspremien under året betalar du extra för och kan jämföras med ett lån med räntekostnad.

Andra faktorer som du inte kan påverka som försäkringsbolaget använder för att räkna ut din premie är:
Fabrikat, modell och tillverkningsår – kostnader för reparation och andra skadersättningar skiljer sig mellan olika bilmodeller. Nyare bilar är generellt dyrare att försäkra än gamla.
Din ålder – äldre förare får en billigare försäkring än yngre.
Bostadsort – billigaste bilförsäkringen får du som bor i glesort.
Skadefria år – du får en billig bilförsäkring om du har många skadefria räknat från att du tog körkortet.

Genom att jämföra försäkringar kan du hitta en billig bilförsäkring som passar dina behov. Olika försäkringsbolags erbjudanden varierar, du kan därför spara betydande belopp genom att jämföra försäkringar. Premierna skiljer sig åt av flera anledningar. Försäkringsbolag använder sig av olika skadestatistik för att räkna ut premien. Vissa försäkringsbolag väljer att rikta in sig mot en speciell målgrupp och försöker locka denna grupp med att erbjuda en billig bilförsäkring.
Delicious
Pusha
Bloggy
Twitter
Facebook
Dela med dig:
 
Om bilförsäkring
Frågor & Svar
Övriga Resurser
ANNONS: