Helförsäkring / vagnskadegaranti

En komplett bilförsäkring består av en kombination av flera försäkringar; trafikförsäkring, halvförsäkring, helförsäkring samt tilläggsförsäkringar. De flesta bilägare väljer att teckna ytterligare försäkringsskydd utöver den obligatoriska trafikförsäkringen. Helförsäkring kallas också vagnskadeförsäkring och ger din bil ett mer fullständigt försäkringsskydd. Utan helförsäkring får du ingen ersättning för skador som uppkommer på din egen bil om du själv skulle vara vållande till en krock eller vid singelolycka. Har du oturen att vara vållande till en kollision och inte är helförsäkrad så ersätts motpartens skador från din trafikförsäkring, samtidigt som du själv måsta stå för dina egna reparationskostnader.

Helförsäkringen gäller också vid avsiktlig skadegörelse eller om bilen skadas när den transporteras på ett annat transportmedel som till exempel tåg eller trailer.

Om du köper en fabriksny bil är det vanligt att vagnskadegaranti medföljer. Hör efter hos din bilhandlare. Vagnskadegarantin ger samma skydd som helförsäkringen och du behöver då bara teckna trafikförsäkring och halvförsäkring. Det finns inget som hindrar dig från att teckna trafikförsäkring och halvförsäkring i ett annat bolag än försäkringsbolaget som tillhandahåller vagnskadegarantin. Den billigaste bilförsäkringen som passar dig får du genom att jämföra bilhandlarens erbjudande med andra försäkringsbolag.
Delicious
Pusha
Bloggy
Twitter
Facebook
Dela med dig:
 
Om bilförsäkring
Frågor & Svar
Övriga Resurser
ANNONS: