Fritidshusförsäkring - en översikt

I likhet med en vanlig villaförsäkring så består fritidshusförsäkringen av ett skydd för ditt hus och tomt samt ett skydd för sakerna du förvarar i huset. Försäkringen ger även ett ansvarsförsäkrings- och rättsskyddsförsäkringsskydd till dig som fritidshusägare. Beroende på ditt försäkringsbehov kan du välja att teckna en fritidshusförsäkring som täcker skador på huset och/eller saker som förvaras i huset.

En fritidshusförsäkring som täcker skador på både fritidshuset och sakerna som förvaras i huset är att föredra. Du kan överväga att reducera ditt försäkringsskydd om fritidshuset är mycket enkelt och du tar med dig allt av värde varje gång du lämnar huset. Eftersom värdet av din egendom i fritidshuset sällan är lika högt som i din permanenta bostad, så är försäkringspremien lägre.

Om ditt fritidshus eller tomt skadas så ersätter fritidshusförsäkringen vad det kostar att reparera, bygga om eller bygga nytt (återställa). Försäkringsbolaget gör avdrag för ålder och slitage när de betalar ut för dina skador, således är du inte garanterad att få tillbaka alla dina utlägg.

Din hemförsäkring för ditt permanenta boende innehåller vanligtvis ett så kallat ”borta skydd” som ersätter skador på saker som du tar med dig fram och tillbaka till fritidshuset.
Delicious
Pusha
Bloggy
Twitter
Facebook
Dela med dig:
 
Om fritidshusförsäkring
ANNONS: