Inkomstförsäkring en överblick

Det har blivit mycket populärt att teckna inkomstförsäkring. Långvarig konjunktursvacka i kombination med att företag tenderar att göra sig av med personal snabbare i dåliga tider gör att många löper risken att bli arbetslös. En mycket stor andel av Sveriges befolkning har en månadslön som är högre än A-kassans ersättningstak på 18 700 kronor. För att säkra en större del av sin inkomst än 14 960 kronor (80 % av 18 700 kronor), väljer allt fler att teckna en inkomstförsäkring.

Om du är medel- eller höginkomsttagare kan omställningen för dig och din familj bli dramatisk om du blir arbetslös. Inkomstförsäkringen är ett komplement till A-kassan och ger dig upp till 80 % av din försäkrade inkomst i 300 dagar. Du kan inte försäkra dig så att du får mer än 80 % av din tidigare lön som arbetslös, denna begränsning är lagstadgad.

Du kan teckna en inkomstförsäkring, oberoende av vilken A-kassa du är medlem i. Vissa fackförbund erbjuder sina medlemmar att teckna inkomstförsäkring via förbundet. Ofta har fackförbundens inkomstförsäkringar en löptid som är kortare än 300 dagar. Det är enkelt att förlänga skyddet till 300 dagar med en kompletterande privat inkomstförsäkring

Jämför inkomstförsäkring
Delicious
Pusha
Bloggy
Twitter
Facebook
Dela med dig:
 
Om inkomstförsäkring
Frågor & Svar
Övriga Resurser
ANNONS: