Billig mopedförsäkring, vilka faktorer påverkar min premie?

Att försäkra sin moped kan kosta en ordentlig slant. Mopedolyckor och stölder är tyvärr relativt vanliga vilket innebär stora kostnader för försäkringsbolagen. Den stora kostnaden för olyckor beror inte på skador på själva mopeden utan på personskador.

När du funderar på att köpa en ny moped är det bra att försöka förstå vad som påverkar försäkringspremien och utvärdera vilket försäkringsbehov du har. Nedan listas ett antal faktorer som påverkar storleken på din mopedförsäkringspremie.

Försäkringens omfattning - det är viktigt att ställa mopedens värde i relation till försäkringspremierna du betalar för halvförsäkring och helförsäkring.
Betalning – att dela upp betalningen av försäkringspremien under året kostar extra och kan jämföras med ett lån med räntekostnad.
Fabrikat, modell och tillverkningsår – kostnader för reparation och andra skadeersättningar skiljer sig mellan olika modeller. Nyare mopeder är generellt dyrare att försäkra än gamla.
Din ålder – äldre förare får en billigare försäkring än yngre hos de flesta försäkringsbolag men inte alla.
Bostadsort – en billig mopedförsäkringen får du som bor i glesbyggd.

Genom att jämföra försäkringar kan du hitta en billig mopedförsäkring som passar dina behov. Olika försäkringsbolags erbjudanden varierar, du kan därför spara betydande belopp genom att jämföra försäkringar. Premierna skiljer sig åt av flera anledningar. Försäkringsbolag använder sig av olika skadestatistik för att räkna ut premien.
Delicious
Pusha
Bloggy
Twitter
Facebook
Dela med dig:
 
Om mopedförsäkring
Frågor & Svar